U Mrkonjić Gradu održana litija podrške Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi u Crnoj Gori

with Nema komentara

U subotu 11. januara 2020. godine kada proslavljamo 14.000 mučenika Vitlejemskih, u Mrkonjić Gradu je u poslijepodnevnim časovima održana litija podrške bratskom narodu i Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi u Crnoj Gori koja strada od strane nerazumnih vlastodržaca koji donoseći zakon o „slobodi vjeroispovijesti“ nastoje da oduzmu od SPC upravu nad crkvenom imovinom.

U litiji, u kojoj je bilo nekoliko hiljada vjernika, u rukama sveštenika nošene su mošti Svetih prepodnih mučenika medljanskih Serafima, Avakuma i Mardarija.

Litija je formirana ispred hrama Rođenja Presvete Bogorodice i kretala se do Hrama Svetog Save, gdje je služen moleban za prestanak stradanja i patnje SPC i vjernog naroda u Crnoj Gori, kojeg je predvodio Njegovo Preosveštenstvo Episkop bihaćko-petrovački i rmanjski g. Sergije.

Nakon Molebna Episkop Sergije pozdravio je prisutno sveštenstvo i vijerni narod riječima kojima je izrazio pobjedu Pravoslavlja Vaskrsenjem Hristovim i poručio svima sa ovoga tog svetog mjesta da se naoružamo onim jedinim i istinskim oružjem, Krstom Gospodnjim kojim je pobijedio smrt i najvećeg neprijatelja ljudskog roda-đavola i koga pogotovo nikakva ljudska sila ni vlast ne može nadvladati.

VIDEO pogledajte ovdje.