Preduzeće “Budućnost” d.o.o. je osnovao Milorad Šikman, pod prvobitnim nazivom “BUDUĆNOST EXPORT-IMPORT”, davne 1987. godine, čija je osnovna djelatnost bila trgovina na veliko i malo prehrambenih proizvoda.

Šik radio je stanica koja je poslije doživljenog egzodusa i povratka stanovništva u Mrkonjić Grad, probila informativnu blokadu u gradu i na širem području BIH. Dobijenim rješenjem od strane Ministarstva za saobraćaj i veze, od 01.06.1996. godine, počinje sa emitovanjem eksperimentalnog dijela programa, a od 15. jula 1996. godine sa zvaničnim dijelom programa. Dakle, ove godine stanica je usla u 20-tu godinu postojanja. Njen utemeljivač i prvi glavni i odgovorni urednik bila je Dubravka Šikman.

Prema važećoj dozvoli Regulatorne agencije za komunikacije Radio Šik svojim signalom pokriva područje opština: Mrkonjić Grad, Jajce, Ribnik, Ključ, Kneževo, Travnik, Šipovo, Gradiška, a od nedavno i područje Banjaluke, dakle oko 150 000 stanovnika. Program radija emituje se 24 časa dnevno, na frekvenciji 107, 2 MHz.

U realizaciji radio programa od postanka radija, učestvovalo je više od 50 ljudi, koji su radiju dali jedinstven, dinamičan i prepoznatljiv stil. “Šik” prvi donosi informacije iz Mrkonjić Grada i pomenutih opština na demokratski način i time omogućuje ljudima da otkriju, slijede i slušaju najkvalitetnije programe, bez obzira na interes ili raspoloženje, te biraju ono što je najvažnije za njih – od vijesti, muzike, kulture, sporta… Sarađujemo sa velikim brojem radio stanica u BIH, nevladinim organizacijama, kao i marketinškim agencijama.

Prva smo radio  stanica sa ovog područja koja je bila član velikih servisa kao što su: Voice of America ( VOA ), Deutsche Welle ( DW ), a član smo mreže radija Slobodna Evropa (  RFE ) i danas.

Šik radio je stekao popularnost zavidnog nivoa, koja se potvrdila kroz niz kontakt emisija i brojnih anketa provedenih kod stanovništva pomenutih opština. Akcenat stavljamo na emitovanje kvalitetne muzike, kao i najnovije hitove renomiranih muzičkih zvijezda, komercijalne muzike, što upotpunjujemo zanimljivim i dinamičnim govornim programom i sjajnim nagradama,  kao uspješan format za pobjedu dosade i neinformisanosti, bilo gdje i bilo kada.

Iako je komercijalni radio, Šik je u Republici Srpskoj i Federaciji BIH u rangu sa najslušanijim radio-stanicama .

Ogranak preduzeća je i “Šikman DM” (Šikman Dubravka i Milorad), u vlasništvu Mladena Šikmana, koja se bavi proizvodnjom i distribucijom stočne hrane.

 

 

“Odlučio sam se za ljubav. Manje je istinito i manje vjerovatno, ali je plemenitije. I ljepše. Tako sve ima više smisla. I smrt. I život.”

Meša Selimović

 

“Porodica je veza sa našom prošlošću i most ka našoj budućnosti.”

Aleks Hejli

 

 *Izneseni komentari su privatna mišljenja autora istih, te ne odražavaju stavove redakcije ŠIK radija.