Svečana akademija povodom Dana opštine Mrkonjić Grad

with Nema komentara

U Mrkonjić Gradu  je u subotu, 3. februara 2024. godine održana svečana akademija povodom Dana opštine, koji je ustanovljen kao dan sjećanja na 4. februar 1996. godine i povratak srpskog stanovništva na svoja ognjišta poslije petomjesečnog izbjeglištva.

Tokom svečane akademije Pohvalom je nagrađena Agencija za privredni razvoj opštine Mrkonjić Grad. Zahvalnicu je dobio kovač Ahmo Zonić iz Mrkonjić Grada, dok je Milan Todorović dobitnik zahvalnice za lični angažman u Udruženju Mrkonjićana iz Beograda.

Akademiji su prisustvovali ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Željka Stojičić, ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić, direktor Uprave za indirektnog oporezivanje Zoran Tegeltija, potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Anja Ljubojević, predstavnici Boračke organizacije Republike Srpske, general Radovan Ilić, te načelnici opština iz Srpske.

Šulić je u izjavi za medije izjavio da je Mrkonjić Grad jedna od privredno najrazvijenijih opština u Republici Srpskoj i da bi mnoge lokalne zajednice mogle da se ugledaju na nju kada je riječ o stvaranju povoljnih uslova za privredu i realizaciji društveno odgovornih i korisnih projekata. Posebno je istakao da treba nastaviti sa okupljanjem i radom na stvaranju boljih uslova za život građana kako ove lokalne zajednice, tako i svih ostalih u Srpskoj. U nastavku poslušajte izjavu…

Načelnik opštine Mrkonjić Grad Dragan Vođević rekao je da se opštinska administracija proteklih godinu dana trudila da dosta toga uradi kada je riječ o infrastrukturi, obnovi zgrada i redovnih aktivnosti.

Vođević je čestitao svim građanima Mrkonjić Grada Dan opštine – 4. februara, koji je ustanovljen kao dan sjećanja na 4. februar 1996. godine, kada su se, poslije višemjesečnog izbjeglištva, stanovnici ovog grada vratili na svoja ognjišta. U nastavku poslušajte izjavu…

Član Udruženja Mrkonjićana u Beogradu Milan Todorović porijeklom iz ovog grada, rekao je da mu je čast što je u ovom gradu primio opštinsko priznanje za razvijanje odnosa između građana  naše opštine i Beograda, ističući značaj ovakvih odnosa u današnje vrijeme u pogledu jedinstvenosti i opstanka. Slijedi izjava.

U kulturno-umjetničkom dijelu svečane akademije izveden je prigodan kolažni program.

Prilog pripremila Biljana Šajin.