Republički Štab za vanredne situacije: Policijski čas za Đurđevdan od 15 časova

with Nema komentara

Predsjedavajući Štaba za vanredne situacije Republike Srpske, Radovan Višković rekao je danas, nakon 31. sjednice Republičkog Štaba za vanredne situacije, da su donesene nove mjere, kao i to da su neke dosadašnjih mjera relaksirane.
Republički Štab za vanredne situacije je na današnjoj sjednici donio odluke koje se tiču policijskog časa, dozvole kretanja starijim od 65 godine kao i dozvolu rada ugostiteljskim i ostalim objektima, uz obavezno poštovanje propisanih mjera i preporuka.

Sutra, 6. maja, policijski čas biće sproveden od 15:00 do 5:00 narednog dana, a od četvrtka, 7. maja svakodnevna zabrana kretanja biće od 22:00. Ova zabrana kretanja biće na snazi sve dok mišljenje struke ne kaže drugačije.

Od ponedjeljka, 11. maja starijim od 65 godina dozvoljava se svakodnevni izlazak između 7 i 13 časova.

Donesena je i odluka da će od početka naredne sedmice biti omogućen rad ugostiteljskih objekata, frizerskih i kozmetičkih salona, teretana, privatnih ordinacija, predškolskih ustanova, uz obavezno poštovanje donesenih mjera i preporuka, dok i dalje na snazi ostaje zabrana rada pozorišta, bioskopa, igraonica…

Saopšteno je da se obaveza nošenja rukavica na otvorenom ukida, dok odluka o obaveznom nošenju maske ostaje na snazi. Odluka o obaveznom nošenju maske i rukavica u zatvorenom ostaje na snazi.