Jezero: Radni sastanak povodom rekonstrukcije OŠ “Vuk Karadžić”

with Nema komentara

Dana 11.03.2021. godine sa početkom u 11:30 časova, načelnica opštine Jezero, Snežana Ružičić je održala radni sastanak sa Zamjenicom šefa misije u Ambasadi SAD-a u BiH, Ellen Germain, direktoricom Kancelarije Ambasade SAD u Banjaluci, Briannom Powers i Asistenticom za politička pitanja u Ambasadi SAD-a u BiH, Biljanom Krčmar, a tema posjete je svečana primopredaja rekontruisane OŠ “Vuk Karadžić” u Jezeru na korištenje.

Na sastanku je razgovarano o dosadašnoj saradnji i mogućnostima ostalih vidova podrške Vlade SAD-a prema opštini Jezero. Nakon održanog sastanka u zgradi Opštine, sa početkom u 12:30 časova izvršena je svečana primopredaja rekonstruisane OŠ “Vuk Karadžić” u Jezeru na korištenje. U mjesecu septembru 2020. godine, završen je Projekat rekonstrukcije OŠ “Vuk Karadžić” u Jezero, pri kojem je zamijenjena vanjska i unutrašnja stolarija, peć za centralno grijanje i izvršena rekonstrukcija krova, a projekat je finansiran sredstvima Ambasade SAD-a u BiH (Američka komanda za Evropu – EUKOM), u ukupnom iznosu od 85.326.16EURA (oko 170.000,00KM), kroz Program humanitarne pomoći Vlade SAD-a.

Načelnica Snežana Ružičić zahvalila se Zamjenici šefa misije u Ambasadi SAD-a u BiH, direktorici Kancelarije Ambasade SAD u Banjaluci i Asistentici za politička pitanja u Ambasadi SAD-a u BiH na posjeti i pomoći koju Vlada SAD pruža opštini Jezero, uz očekivanja da se dobra saradnja nastavi i u narednom periodu.