PU MRKONJIĆ GRAD: Visok stepen rasvijetljenosti krivičnih djela

with Nema komentara

U Policijskoj upravi Mrkonjić Grad, održana je redovna konferencija za novinare povodom prezentovanja rezultata rada za mjesec avgust 2021. godine.

Konferenciji su prisustvovali načelnik Uprave Milan Milekić, zamjenik načelnika Uprave Branislav Karaulac i načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Vojislav Tomić.
Načelnik Uprave je istakao da je u avgust mjesecu 2021. godine stanje bezbjednosti na području Policijske uprave Mrkonjić Grad zadovoljavajuće, te da u izvještajnom periodu nije bilo evidentiranih krivičnih djela niti događaja koji bi izazvali veću uznemirenost građana.

Konstatovao je da je u posmatranom periodu evidentirano 14(13) krivičnih djela, što je više za 1 krivično djelo ili 7,7% u odnosu na uporedni period. Evidentirano je 12 krivičnih djela iz oblasti opšteg kriminaliteta, 1 krivično djelo iz oblasti zloupotreba opojnih droga i 1 krivično djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja. Koeficijent ukupne rasvijetljenosti svih krivičnih djela, kao i koeficijent rasvijetljenosti krivičnih djela po nepoznatom izvršiocu iznosi 100%.

Načelnik Milekić je naveo da je u avgustu mjesecu 2021. godine evidentirano 18(14) slučajeva narušavanja javnog reda i mira, više za 28,6% u odnosu na uporedni period. Prilikom narušavanja javnog reda i mira evidentirana su 22(19) prekršaja, što je u porastu za 15,8%.
Što se tiče bezbjednosti saobraćaja načelnik je istakao da su evidentirane 24(22) saobraćajne nezgode, što je u porastu za 9,1% u odnosu na uporedni period. U saobraćajnim nezgodama 4 lica su zadobila lakše tjelesne povrede, dok nije bilo evidentiranih teže povrijeđenih i smrtno stradalih lica.

U nastavku poslušajte izjavu

Zahvaljujući konstantnim aktivnostima policijskih službenika, iz saobraćaja su isključena 184(144) vozača, više za 27,8% u odnosu na uporedni period, od čega najviše zbog vožnje pod uticajem alkohola 173(133) vozača ili 94,02% od ukopnog broja isključenih vozača. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 59(33) vozila, više za
78,8% u odnosu na uporedni period.