PU Mrkonjić Grad: Visok stepen rasvijetljenosti krivičnih djela

with Nema komentara

U Policijskoj upravi Mrkonjić Grad, danas 28.12.2022. godine, održana je redovna konferencija za novinare povodom prezentovanja rezultata rada za mjesec novembar 2022. godine. Konferenciji su prisustvovali načelnik Uprave Milan Milekić, zamjenik načelnika Uprave Branislav Karaulac, načelnik Odjeljenja policije Goran Roljić i načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Vojislav Tomić.

KONFERENCIJA 28.12.2022.

Uvodnim izlaganjem, prisutnima se obratio načelnik Policijske uprave Milan Milekić koji je istakao da je u novembru mjesecu 2022. godine stanje bezbjednosti na području Policijske uprave Mrkonjić Grad bilo zadovoljavajuće, te da u izvještajnom periodu nije bilo evidentiranih krivičnih djela niti događaja koji bi izazvali veću uznemirenost građana. Takođe, nije bilo evidentiranih slučajeva narušavanja javnog reda i mira u većem obimu.
Milekić je istakao da je u posmatranom periodu evidentirano 15(16) krivičnih djela, što je manje za jedno krivično djelo ili 6,3% u odnosu na uporedni period. Od ukupnog broja evidentiranih krivičnih djela 14 je iz oblasti opšteg kriminaliteta i 1 iz oblasti zloupotrebe opojnih droga. Koeficijent rasvijetljenosti svih krivičnih djela iznosi 93,3%, a koeficijent rasvijetljenosti krivičnih djela po nepoznatom izvršiocu iznosi 80%.
U novembru mjesecu 2022. godine evidentirano je 13(9) slučajeva narušavanja javnog reda i mira, više za 4 narušavanja ili 44,4% u odnosu na uporedni period. Prilikom narušavanja javnog reda i mira evidentirano je 18 (13) prekršaja, više za 5 prekršaj ili 38,5%.
Što se tiče bezbjednosti saobraćaja, Milekić je istakao da je evidentirano 27 (15) saobraćajnih nezgoda, više za 12 nezgoda nego u uporednom periodu. Evidentirano je 8 saobraćajnih nezgoda sa povrijeđenim licima i sve su sa lakše povrijeđenim licima. Nije bilo evidentiranih teže povrijeđenih, kao ni poginulih lica.
Zahvaljujući konstantnim aktivnostima policijskih službenika, iz saobraćaja je isključeno 47 vozila i 26 vozača, od čega najviše zbog vožnje pod uticajem alkohola 24 vozača.