PU Mrkonjić Grad: Predavanje na temu vršnjačkog nasilja

with Nema komentara

U okviru preventivne kampanje pod nazivom ,,Stop vršnjačkom nasilju“ koju organizuje Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske koja ima za cilj sprečavanje maloljetničke delikvencije i vršnjačkog nasilja, policijski službenici Policijske uprave Mrkonjić Grad su, u utorak 29.11.2022. godine, u Osnovnoj školi „Petar Kočić“ Mrkonjić Grad organizovali edukativna predavanja za učenike koja je održao inspektor Uprave za policijsku obuku.

PRESS

Cilj predavanja jeste, da se učenici, informišu o sprečavanju svih oblika maloljetničke delikvencije i vršnjačkog nasilja, kao i koje su sankcije predviđene za maloljetne izvršioce u slučaju počinjenog prekršaja i krivičnog djela.
Takođe, predavanje je održano sa ciljem da se učenicima ukaže na opasnosti sa kojima se mogu susresti ukoliko nepravilno upotrebljavaju društvene mreže, ali i edukacije mladih na koji način da koriste ‘’Facebook“  i ‘’Instagram” i kako da zaštite svoj profil kako ne bi došlo do određenih negativnosti i zloupotreba od strane drugih lica.

Policijski službenici Policijske uprave Mrkonjić Grad će i u narednom peridu nastaviti sa edukativnim predavanjima u osnovnim i srednjim školama na području koje pokriva Policijska uprava Mrkonjić Grad