Položeni vijenci u znak sjećanja na poginule pripadnike PU Mrkonjić Grad

with Nema komentara

Povodom obilježavanja 4. aprila – Dana policije, te 30 godina rada Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, policijski službenici Policijske uprave Mrkonjić Grad, u ponedjeljak, 4. aprila 2022. godine, nakon služenja parastosa položili su cvijeće i prislužili svijeće na spomen obilježje poginulim i nestalim pripadnicima policije iz Mrkonjić Grada, u proteklom odbrambeno otadžbinskom ratu.

U proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu živote za mir i slobodu u Republici Srpskoj dala su 22 pripadnika policije, dok se 2 pripanika policije i dalje vode kao nestali.

U ime Policijske uprave Mrkonjić Grad cvijeće je položilo rukovodstvo Uprave, dok su tom činu prisustvovali i predstavnici Opštine Mrkonjić Grad, predstavnici Boračke organizacije, predstavnici Udruženja logoraša, članovi porodica poginulih i nestalih policajaca, kao i veliki broj kolega koji su na spomen obilježje položili cvijeće i prislužili svijeće.

Zamjenik načelnika PU Branislav Karaulac sa težinom u izgovaranju samih riječi takvim povodom, istakao je da je odata počast pripadnicima policije koji su poginuli u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu. U nastavku poslušajte izjavu

U Policijskoj upravi Mrkonjić Grad organizovan je prijem za porodice poginulih i nestalih pripadnika policije.