PU MG: Na području Policijske uprave Mrkonjić Grad stanje bezbjednosti zadovoljavajuće

with Nema komentara

U Policijskoj upravi Mrkonjić Grad, 23.02.2023. godine, održana je redovna konferencija za novinare povodom prezentovanja rezultata rada za mjesec januar 2023. godine.

KONFERENCIJA – audio

Konferenciji su prisustvovali zamjenik načelnika Policijske uprave Branislav Karaulac, načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Vojislav Tomić i načelnik Odjeljenja policije Goran Roljić.

Uvodnim izlaganjem, prisutnima se obratio zamjenik načelnika Policijske uprave Branislav Karaulac, koji je istakao da je u januaru mjesecu 2023. godine stanje bezbjednosti na području Policijske uprave Mrkonjić Grad bilo zadovoljavajuće, te da u izvještajnom periodu nije bilo evidentiranih krivičnih djela niti događaja koji bi izazvali veću uznemirenost građana.
Takođe, nije bilo evidentiranih slučajeva narušavanja javnog reda i mira u većem obimu.
Karaulac je istakao da je u posmatranom periodu evidentirano 10 krivičnih djela, od čega 9 je iz oblasti opšteg kriminaliteta i 1 iz oblasti zloupotrebe opojnih droga. Koeficijent rasvijetljenosti svih krivičnih djela iznosi 90%, a koeficijent rasvijetljenosti krivičnih djela po nepoznatom izvršiocu iznosi 50%.
U januaru mjesecu 2023. godine evidentirano je 9(7) slučajeva narušavanja javnog reda i mira, više za 2 ili 28,6% u odnosu na uporedni period. Prilikom narušavanja javnog reda i mira evidentirano je 10(9) prekršaja, više za 1 prekršaj ili 11,1%.
Što se tiče bezbjednosti saobraćaja, Karaulac je istakao da je evidentirano 14(19) saobraćajnih nezgoda, manje za 5 nezgoda ili 26,3%. Evidentirano je 6(5) saobraćajnih nezgoda sa nastradalim licima i to 1 sa teže povrijeđenim licima i 5 sa lakše povrijeđenim licima. Nije bilo evidentiranih saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima.
Zahvaljujući konstantnim aktivnostima policijskih službenika, iz saobraćaja je isključeno 50 vozača, od čega najviše zbog vožnje pod uticajem alkohola 46 vozača ili 92% od ukupnog broja isključenih vozača. Takođe, iz saobraćaja su isključena 24 vozila.