Policijska uprava Mrkonjić Grad proslavila Krsnu slavu MUP-a RS

with Nema komentara

Povodom slave Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske – Aranđelovdana u petak, 19. novembara 2021. godine u Crkvi Rođenja presvete Bogorodice u Mrkonjić Gradu služena je Sveta liturgija uz lomljenje slavskog kolača.

Tim povodom u zgradi Policijske uprave služen je i parastos, a potom su položeni vijenci na spomen-ploču za 24 poginula policajca sa područja ove opštine. Vijence je u ime Policijske uprave Mrkonjić Grad položilo rukovodstvo Uprave, predstavnici Boračke organizacije, predstavnici Udruženja logoraša i veliki broj kolega koji su na spomen obilježje položili cvijeće i zapalili svijeće.

Služenju parastosa prisustvovovali su načelnik opštine Mrkonjić Grad  Dragan Vođević, potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Željka Stojičić i  predsjednik Skupštine opštine Stevica Eremija. Parastosu su prisustvovali  i načelnici opštine Ribnik i Drvar.

Načelnik opštine Mrkonjić Grad Dragan Vođević čestitao je slavu pripadnicima Policijske uprave, te im se zahvalilo na dobroj dugogodišnjoj saradnji, a posebno na bezbjednosti koju osiguravaju građanima.

Načelnik Policijske uprave Mrkonjić Grad Milan Milekić, istakao je da su ovim činom odali počast pripadnicma Stanice javne bezbjednosti Mrkonjić Grad koji su za slobodu dali svoj život. Milekić je svim pripadnicima Policijske uprave Mrkonjić Grad, kao i MUP-u Republike Srpske čestitao krsnu slavu. U nastavku poslušajte izjavu