Na području Policijske uprave Mrkonjić Grad stanje bezbjednosti zadovoljavajuće

with Nema komentara
>> KONFERENCIJA <<

U Policijskoj upravi Mrkonjić Grad, danas 27.09.2023. godine, održana je redovna konferencija za novinare povodom prezentovanja rezultata rada za mjesec avgust 2023. godine. Konferenciji su prisustvovali načelnik Policijske uprave Milan Milekić zamjenik načelnika Branislav Karaulac, načelnik Odjeljenja policije Goran Roljić i načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Vojislav Tomić.

Uvodnim izlaganjem, prisutnima se obratio načelnik Policijske uprave Milan Milekić koji je istakao da je u avgustu mjesecu 2023. godine stanje bezbjednosti na području Policijske uprave Mrkonjić Grad bilo zadovoljavajuće, te da u izvještajnom periodu nije bilo evidentiranih krivičnih djela niti događaja koji bi izazvali veću uznemirenost građana. Takođe, nije bilo evidentiranih slučajeva narušavanja javnog
reda i mira u većem obimu.
Milekić je istakao da je u posmatranom periodu evidentirano 12(15) krivičnih djela što je manje za 20% u odnosu na uporedni mjesec. Evidentirano je 8 krivičnih djela iz oblasti opšteg kriminaliteta, 2 iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, 1 iz oblasti privrednog kriminaliteta i 1 protiv bezbjednosti javnog saobraćaja. Od ukupnog broja krivičnih djela 7 je po nepoznatom počiniocu i sva su rasvijetljena.
U avgustu mjesecu 2023. godine evidentirano je 16(12) slučajeva narušavanja javnog reda i mira, više za 4 ili 33,3% u odnosu na uporedni period. Prilikom narušavanja javnog reda i mira evidentirano je 17(13) prekršaja, više za 4 prekršaja ili 30,8%.
Što se tiče bezbjednosti saobraćaja, Milekić je istakao da su evidentirane 34(24) saobraćajne nezgode, više za 10 nezgoda ili 41,7%. Evidentirano je 11(12) saobraćajnih nezgoda sa nastradalim licima, i to 1 sa poginulim licem i 10 sa lakše povrijeđenim licima, dok nije bilo evidentiranih saobraćajnih nezgoda sa teže povrijeđenim licima. U saobraćajnim nezgodama 1 lice je smrtno stradalo, dok je 12 lica zadobilo lakše tjelesne povrede. Zahvaljujući konstantnim aktivnostima policijskih službenika, iz saobraćaja su isključena 123 vozača, od čega najviše zbog vožnje pod uticajem alkohola 110 vozača. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 31 vozilo.