Na području Policijske uprave Mrkonjić Grad stanje bezbjednosti zadovoljavajuće

with Nema komentara

U Policijskoj upravi Mrkonjić Grad, dana 23.08.2023. godine, održana je redovna konferencija za novinare povodom prezentovanja rezultata rada za mjesec jul 2023. godine. Konferenciji su prisustvovali zamjenik načelnika Branislav Karaulac, načelnik Odjeljenja policije Goran Roljić i načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Vojislav Tomić.

>>> KONFERENCIJA / PU MG / JUL 2023. <<<

Uvodnim izlaganjem, prisutnima se obratio zamjenik načelnika Policijske uprave Branislav Karaulac koji je istakao da je u julu mjesecu 2023. godine stanje bezbjednosti na području Policijske uprave Mrkonjić Grad bilo zadovoljavajuće, te da u izvještajnom periodu nije bilo evidentiranih krivičnih djela niti događaja koji bi izazvali veću uznemirenost građana. Takođe, nije bilo evidentiranih slučajeva narušavanja javnog reda i mira u većem obimu.
Karaulac je istakao da je u posmatranom periodu evidentirano 21(14) krivično djelo što je više za 50% u odnosu na uporedni mjesec. Evidentirano je 17 krivičnih djela iz oblasti opšteg kriminaliteta, 2 iz oblasti zloupotrebe opojnih droga i 2 protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.
Koeficijent rasvijetljenosti svih krivičnih djela, kao i koeficijent rasvijetljenosti krivičnih djela po nepoznatom izvršiocu iznosi 100%.
U julu mjesecu 2023. godine evidentirano je 18(17) slučajeva narušavanja javnog reda i mira, više za 1 ili 5,9% u odnosu na uporedni period. Prilikom narušavanja javnog reda i mira evidentirano je 25(22) prekršaja, više za 3 prekršaja ili 13,6%.
Što se tiče bezbjednosti saobraćaja, Karaulac je istakao da je evidentirano 20(32) saobraćajnih nezgoda, manje za 12 nezgoda ili 37,5%. Evidentirano je 5(11) saobraćajnih nezgoda sa nastradalim licima, i to 2 sa teže povrijeđenim licima i 3 sa lakše povrijeđenim licima, dok nije bilo evidentiranih saobraćajnih nezgoda sa smrtno stradalim licima. U saobraćajnim nezgodama 3 lica su zadobila teže tjelesne povrede, dok je 7 lica lakše povrijeđeno.
Zahvaljujući konstantnim aktivnostima policijskih službenika, iz saobraćaja su isključena 133 vozača, od čega najviše zbog vožnje pod uticajem alkohola 118 vozača. Takođe, iz saobraćaja su isključena 64 vozila.