Mrkonjić Grad: Za poboljšanje uslova stanovanja porodica sa četvoro i više djece do 3.000,00 KM

with Nema komentara

U ponedjeljak, 2. marta 2020. godine načelnica opštine Mrkonjić Grad Divna Aničić održala je prezentaciju Pravilnika o dodjeli jednokratne novčane pomoći za poboljšanje uslova stanovanja porodica sa četvoro i više djece.

Aničićeva je izjavila da je riječ o prvoj konkretnoj novčanoj pomoći koja se može dodijeliti jednoj porodici i koja ne može biti veća od 3.000,00KM, te da ima za cilj poboljšanje osnovnih uslova stanovanja ovih porodica. Pojasnila je uslove na osnovu kojih bi porodica mogla dobiti novčanu pomoć.

 Dakle, potrebno je:

– da ima prebivalište na teritoriji opoštine Mrkonjić Grad,
– da je stambena jedinica ili zemljište na kojem se nalazi stambena jedinica u vlasništvu porodice,
–  da je korisnik prava kod JU Centar za socijalni rad Mrkonjić Grad ili JU Fonda za dječiju zaštitu RS,
– te da ne može bez podrške šire društvene zajednice da poboljša uslove stanovanja. 

Načelnica je saopštila da će biti formirana komisija koja će izvršiti obilazak ovih porodica, kao i da će biti izvršeno bodovanje u zavisnosti od broja članova domaćinstva,  socijalne kategorije, bolesti i slično. U nastavku poslušajte izjavu….

Stanka Kuridža koja ima četvoro djece rekla je za naš medij da bi joj ovakva vrsta pomoći  dobro došla, jer živi kao podstanar. U nastavku poslušajte izjavu

Javni poziv za dodjelu jednokratne novčane pomoći za poboljšanje uslova stanovanja porodica sa četvoro i više djece biće raspisan do kraja sedmice, a rok za prijavu je mjesec dana od dana objavljivanja.