Mrkonjić Grad: Vaučeri od 100KM porodicama sa troje i više djece

with Nema komentara

Opština Mrkonjić Grad će porodicama sa troje i više djece podijeliti vaučere u vrijednosti od 100KM, koje mogu potrošiti do kraja godine u buticima, prodavnicama obuće i knjižarama na području opštine.

Načelnica opštine Divna Aničić, rekla je da je riječ o realizaciji projekta ”Moja porodica 3+”, koji podrazumijeva finansijsku i moralnu podršku ovim porodicama. Objasnila je da su taj projekat pokrenuli početkom godine u skladu sa pronatalitetnom politikom,  i planiranim sredstvima u budžetu. Načelnica je istakla da je ovo projekat koji ne poznaje socijalnu kategoriju, nego poznaje višečlane porodice, kao podsticaj  višečlanim porodicama, i neka vrsta pomoći trgovcima čiji je rad bio ugrožen u vrijeme pandemije virusa korona. U nastavku poslušajte izjavu

Brankica Lukić zahvalila se opštini, i istakla da ovakav projekat treba pozdraviti, jer mnogo znači za majke koje imaju troje i više djece. U nastavku poslušajte izjavu

Do kraja februara zahtjev za učešće u ovom projektu podnijela je 271 porodica sa troje i više djece.

U narednih nekoliko dana opštine Mrkonjić Grad će raspisati i javni poziv za poslovne subjekte koji mogu učestvovati i ovom projektu (knjižare, prodavnice garderobe- butici i prodavnice obuće).

Porodice koje su predale zahtjeve za učešće u projektu ”Moja porodica 3+”, biće naknadno obaviještene o terminima za preuzimanje vaučera.