Mrkonjić Grad: Upućena dva kamiona pomoći za Kostajnicu

with Nema komentara

Iz Mrkonjić Grada za Kostajnicu koja je pretrpjela štetu usljed nedavnog zemljotresa u petak, 8. januara 2021. godine upućena su dva kamiona građevinskog materijala, za koje je iz opštinskog budžeta izdvojeno oko 5.500 KM.

Načelnik opštine Mrkonjić Grad Dragan Vođević kontaktirao je načelnika opštine Kostajnica Nikolu Janjetovića i ponudio mu pomoć u ime opštinske Uprave. Uz zajedničku saglasnost dogovoreno je da bi pomoć trebala da bude u građevinskom materijalu, koji im nedostaje. Kamioni treba da stignu na odredište u večernjim satima, a isti sadrže opeku za zidanje i rezanu drvenu građu. Napominjemo da će načelnik lično posjetiti grad Kostajnicu. Posebno je  naglasio da planiraju slati pomoć i u narednom periodu, obzirom da u Mrkonjić Gradu ima mnogo zainteresovanih privrednika, kao i pojedinaca koji se javljaju da podrže stanovnike Kostajnice. U nastavku poslušajte izjavu

Kostajnica je opština u Republici Srpskoj u kojoj je pričinjena najveća šteta na stambenim objektima u razornom zemljotresu koji je 29. decembra 2020. godine pogodio područje Petrinje.

Oštećeno je oko 600 objekata, od kojih je 15 za rušenje, a 37 za hitnu sanaciju.