Mrkonjić Grad: Tunel za dezinfekciju ispred Doma zdravlja Mrkonjić Grad

with Nema komentara

Ispred ulaza u Dom zdravlja “Dr Jovan Rašković” u Mrkonjić Gradu postavljen je tunel za dezinfekciju, koji je ovoj ustanovi donirao Crveni krst Republike Srpske, posredstvom opštinske organizacije Crvenog krsta.

Direktor Doma zdravlja, Radivoj Erak istakao je da im je tunel od velikog značaja, te da će i pacijenti i medicinsko osoblje prolaziti kroz njega prije ulaska u ovu ustanovu.

Epidemija jenjava, ali još imamo pocijenata koji su pozitivni na virus korona, tako da je ovaj tunel dobro došao i nadam se da će biti pozitivnog efekta, istakao je Erak.

Načelnica opštine Mrkonjić Grad, Divna Aničić izjavila je da se nada da će tunel olakašati posao zaposlenima Doma zdravlja koji štite zdravlje građana.
Zahvaljujem Crvenom krstu, ali i osoblju Doma zdravlja na ažurnom radu. Epidemiološka situacija je pod kontrolom zahvaljujuću osoblju koje je dalo veliki doprinos u borbi protiv virusa korona, naglasila je Aničićeva.

Predsjednik Opštinskog Crvenog krsta Mrkonjić Grad, Petar Mitrić objasnio je da je Crveni krst Republike Srpske posredstvom Društva Crvenog krsta BiH dobio od Fondacije Koka-kola donaciju od nekoliko tunela, od kojih je jedan ustupljen i opštini Mrkonjić Grad.

Epidemiolog Milena Lukić rekla je da su na području opštine Mrkonjić Grad u posljednjih nekoliko dana imali porast broja oboljelih, te da se radi o jednom porodičnom žarištu gdje su imali šest potvrđenih slučajeva.
Oni su svi dobro i nalaze se u republičkom karantinu u Banjaluci, ali imamo i dvije ženske osobe, starije životne dobi, koje su hospitalizovane u Univerzitetskom kliničkom centru Srpske, navela je Lukićeva.