Mrkonjić Grad: Proslavljena krsna slava opštine “Sveti prorok Ilija”

with Nema komentara

Na Trgu kralja Petra Prvog Karađorđevića Mrkonjića u Mrkonjić Gradu u nedjelju, 1. avgusta 2021. godine obavljen je slavski obred povodom krsne slave opštine – Svetog proroka Ilije i Dana 11. mrkonjićke lake pješadijske brigade.

Svečanosti su prisustvovali predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija, potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Željka Stojičić, generali Radovan Ilić i Momir Zec, narodni poslanici, načelnici i predstavnici susjednih opština.

Tegeltija je u obraćanju svojim sugrađanima rekao da su se prvi put prije 15 godina zajedno okupili na trgu da proslave slavu grada i radost praznika. Čestitavši Dan 11. mrkonjićke lake pješadijske brigade, Tegeltija je naveo da su se pripadnici brigade 1992. godine okupili sa jednim ciljem – da zaštite ovaj grad, svoje porodice i djecu.

Nekadašnji komandant ove brigade Radovan Ilić tom prilikom istakao je da je najvažnije da svi budu jedinstveni, čuvaju tradiciju 11. lake pješadijske brigade i uspomenu na poginule borce.

Načelnik opštine Mrkonjić Grad, Dragan Vođević  u izjavi za medije prije početka slavlja u osvrtu na proteklu godinu  naglasio je da će je svi  pamtiti po pandemiji virusa korona i posljedicama koje je donijela čitavom svijetu, ali  da ono što je bitno jeste činjenica da su sačuvana mnogobrojna radna mjesta i realizovan je veliki broj infrastrukturnih projekata. Napomenuo je da je pokrenuta inicijativa za izgradnju zgrade za mlade bračne parove i gradskog bazena sa pratećim objektima, naglasivši da su se pojavili zaintersovani za izgradnju fabrika u poslovoj zoni Kula-Rudići, te da će  sve biti učinjeno da do toga dođe. U nastavku poslušajte izjavu

Nakon slavskog obreda i lomljenja slavskog kolača, Mrkonjićani su slavlje nastavili uz nastup pjevača Nikole Rokvića.
Naredno veče, u ponedjeljak, 02. avgusta 2021. godine, nastupila je pjevačica Rada Manojlović uz prisustvo mnogobrojne publike.