Mrkonjić Grad: Predstavom “Ostajte ovdje” počeli 12. Dani pozorišta

with Nema komentara

U srijedu, 14. oktobra 2020. godine  u pozorišnoj sali Kultunog centra u Mrkonjić Gradu premijerom predstave “Ostajte ovdje” Gradskog pozorišta Mrkonjić Grad počeli su 12. Dani pozorišta.

Umjetnički rukovodilac Gradskog pozorišta, Dubravka Nikolić rekla je da je riječ o dokumentarnoj drami koja je nastala po tekstu profesorice, dramaturga i glumice Ljiljane Čekić. Specifičnost se ogleda u tome što je publika željna pozorišta, jer ga dugo nije bilo. U nastavku poslušajte izjavu

Osim ove, publika će narednih dana gledati predstave “Na pučini” Dis pozorišta iz Banjaluke, “Čekaonica za bolje sutra” Dramskog studija “Daske” iz Laktaša i “TV žur/t/nal i pile i kokoš” Nezavisne scene NUBL-a.

Glumac Živodrag Pejić istakao je da je tema predstave “Ostajte ovdje” aktuelna, posebno mladim ljudima zbog njihovog odlaska iz naše zemlje. Kada su u pitanju ovogodišnji Dani pozorišta  izrazio je žaljenje što je broj gledalaca ograničen zbog trenutne epidemiološke situacije, a siguran je da bi sala bila prepuna. U nastavku poslušajte izjavu

“Dani pozorišta” trajaće do subote, 17. oktobra, organizator festivala je Gradsko pozorište, a pokrovitelji Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i opština Mrkonjić Grad.