Mrkonjić Grad: Posredstvom Zavoda za zapošljavanje zaposleno 32 nezaposlenih lica

with Nema komentara

Zavod za zapošljavanje Republike Srpske u opštini Mrkonjić Grad prošle godine obezbijedio je oko 280 hiljada maraka za zapošljavanje 32 nezaposlena lica.

Načelnica opštine Mrkonjić Grad Divna, Aničić podsjetila je da je prošle godine posredstvom Zavoda za zapošljavanje zaposleno 16 lica, starosne dobi do 35 godina. Riječ je i ciljnim kategorijama, djeca poginulih boraca VRS i demobilisani borci, koji su zaposlenje pronašli u institucijama i preduzećima koja su  zapošljavala te ciljne kategorije, jer zaposlenje nije moglo bez posrednika, osim za tri “Start-up” programa gdje su tri lica iz Mrkonjić Grada dobila sredstva za pokretanje svojih vlastitih biznisa. Načelnica je dodala da  očekuje podršku Zavoda i ove godine. U nastavku poslušajte izjavu

Kroz projekat ”Start-up Srpska” Zavod za zapošljavanje obezbijedio je 140.000KM bespovratnih novčanih sredstava za tri lica koja su pokrenula vlastiti biznis.
Predrag Grabež je pokrenuo preduzeće koje se bavi informacionim tehnologijama, odnosno izradom web sajtova i portala. Bavim se grafičkim dizajnom i ova sredstva su mi omogućila ostanak i opstanak u Republici Srpskoj. Pozivam sve mlade ljude da prate konkurse Zavoda za zapošljavanje jer mogu dobiti sredstva da pokrenu vlastiti biznis i da se zaposle, rekao je Grabež.

Šef biroa za zapošljavanje Božana Marčeta, objasnila je da se program “Start-up” Srpska odnosi na podršku razvoja preduzetništva. To je prilika mladim ljudima do 35 godina. Uz dobru organizaciju i ideju može se napraviti dobra poslovna priča, istakla je Marčeta. Dodala je da će Zavod za zapošljavanje i ove godine realizovati više projekata za zapošljavanje i samozapošljavanje.