Mrkonjić Grad: Pokrenuta inicijativa o bratimljenju sa Smederevom

with Nema komentara

Predstavnici Udruženja rezervnih vojnih starješina iz Smedereva posjetili su opštinu Mrkonjić Grad s namjerom da lokalnoj Boračkoj organizaciji ponude potpisivanje povelje o bratimljenju.

Načelnica opštine Mrkonjić Grad Divna Aničić rekla je da je od ove delegacije dobila i pismo namjere od predsjednika Skupštine grada Smedereva Bojana Teofilovića o bratimljenju Mrkonjić Grada i Smedereva.
Pismo ćemo uputiti u našu Skupštinu koja treba da donese odluku o bratimljenju, i nadam se da ćemo imati još jednu bratsku opštinu sa kojom ćemo uspješno sarađivati, istakla je Aničićeva.

Predsjednik Udruženja rezervnih vojnih starješina, Slobodan Bogić objasnio je da je inicijativa o bratimljenju sa Boračkom organizacijom rezultat njihove dugogodišnje saradnje, te da je planirano da povelja bude potpisana u junu sljedeće godine u Smederevu.
Ovu našu aktivnost podržala je i lokalna samouprava od koje smo dobili pismo za proširenje saradnje sa opštinom Mrkonjić Grad, a to je još jedan korak više u odnosu na ono što smo mi započeli, rekao je Bogić.

Pedsjednik Boračke organizacije Mrkonjić Grad, Milan Stevanić vjeruje da će lokalni parlament prihvatiti ovu inicijativu, te da će jačati saradnja Smedereva i Mrkonjić Grada u raznim oblastima.