Mrkonjić Grad: Podrška razvoju preduzetništva i turizma

with Nema komentara

U prostorijama Agencije za privredni razvoj opštine Mrkonjić Grad u četvrtak, 8. septembra 2022. godine potpisani su  ugovori sa korisnicima Programa za podsticaj privrednog razvoja, a u vezi projekata ”Podrška MSP i preduzetništvu za direktna ulaganja“ i ”Podrška turističkim subjektima“. 

Tom prilikom načelnik opštine Dragan Vođević naglasio je da opština Mrkonjić Grad podržava preduzetnike i razvoj turizma, te da su privrednici sa kojima su potpisani ugovori, sredstva iskoristili da proizvodnju u preduzeću podignu na viši nivo, kao i za izgradnju objekata. Napomenuo je da su sredstva u iznosu od 50.000,00 KM plasirana preko Agencije za privredni razvoj, a ista su obezbijeđena u budžetu opštine Mrkonjić Grad. U nastavku poslušajte izjavu

Predrag Stupar, vlasnik apartmana ”Toki“ na Balkani, turizmom se bavi odnedavno, a kako je istakao, podsticaj opštine Mrkonjić Grad iskoristiće za dodatno opremanje apartmana. Planirano je da u bliskoj budućnosti prošire smještajni kapacitet, i otvore restoran za goste apartmana. U nastavku poslušajte izjavu

Na Javni poziv objavljen dana 6. jula 2022. godine aplicirala su dva privredna subjekta koje je Komisija za implementaciju Programa za podsticaj privrednog razvoja jednoglasno odobrila.

Programom za podsticaj privrednog razvoja opštine Mrkonjić Grad u 2022. godini, projektom ”Podrška turističkim subjektima“ izdvojena su sredstva u visini od 21.644,52KM, a maksimalno 3.000,00 KM po subjektu. Osam lica koji nude usluge smještaja domaćim i stranim turistima ostvarilo je pravo na podsticaj.

Svrha izdvojenih sredstava je proširenje i unapređenje turističke ponude ruralnog područja naše opštine.