Mrkonjić Grad: Održano književno veče sa Nenadom Milkićem

with Nema komentara

U organizacij JU “Narodna  biblioteka” Mrkonjić Grad u ponedjeljak, 6. novembra 2023. godine održano je književno veče sa Nenadom Milkićem iz Malog Zvornika, koji je autor sedam romana, dvije zbirke poezije i više naučnih radova.

Govoreći o svojim romanima Milkić je naglasio da njegovi romani uglavnom sadrže ratnu tematiku, koje su potresne priče o stradanju srba. Književnik je poseban akcenat i naglasak stavio na  roman “Kosti”, koji mu je, kako je istakao, posebno i drag i težak, jer govori o stradanju sarajevskih srba od 1992. do 1995. godine, sa završetkom 1996. kada su iskopavali svoje mrtve i napuštali svoj grad. U nastavku poslušajte izjavu

Među prisutnima u čitaonici “Narodne biblioteke”, na kniževnoj večeri su bili prisutni i mrkonjićki gimnazijalci sa profesorom istorije Predragom Kokezom.

Nenad Milkić srpski je pravnik, pjesnik i književnik.
Rođen je 1. februara 1985. godine u Loznici, djetinjsto je proveo u Banji Koviljači. Sa suprugom živi u Malom Zvorniku. Član je Udruženja književnika Republike Srpske i Udruženja književnika Srbije, kao i Udruženja “Mensa”.