Mrkonjić Grad: Održana 4. sjednica Štaba za vanredne situacije

with Nema komentara

U nedjelju, 22. marta 2020. godine  u Mrkonjiić Gradu održana je četvrta sjednica Štaba za vanredne situacije. Načelnica opštine Divna Aničić pozvala je građane da prijave lica za koja imaju saznanja da su došla iz inostranstva, a ne poštuju mjere izolacije.

Aničićeva je rekla i da se svi stanovnici kojima bude trebalo dostaviti hranu ili lijekove mogu javiti na besplatan broj 080 050 101. Dodala je da se na ovaj broj jave i predstavnici etažnih zajednica, koji nisu dezinfikovali svoje zgrade. Broj je dostupan svakim radnim danom od 7:30 do 15:30 časova. Načelnica je istakla da su na 4. sjednici Štaba za vanredne situacije donijeli niz preporuka koje su u skladu za zaključcima i preporukama Vlade Republike Srpske. Te mjere se odnose na skraćivanje rada pekara do 19.00 časova, kao i da su data razna ovlaštenja načelnicima opštinske administracije kako bi pratili situaciju i postupali u slučaju potrebe dezinfekcije i slično. U nastavku poslušajte izjavu….

Epidemiolog Doma zdravlja “Dr Jovan Rašković”, Milena Lukić potvrdila je da u ovoj opštini nema oboljelih od virusa korona, da je pod zdravstvenim nadzorom 97 lica i u kućnoj izolaciji 146 osoba. U nastavku poslušajte izjavu