Mrkonjić Grad: Održan V godišnji koncert KUD-a ”Petar Kočić“

with Nema komentara

U subotu, 11. decembra 2021. godine  u kino- sali u Mrkonjić Gradu održan je  peti godišnji koncert Kulturno- umjetničkog društva /KUD/ “Petar Kočić”.

Na  održanom koncertu, gosti su bili KUD “Nikola Kokošar” iz Šipova, KUD “Petar I Karađorđević Mrkonjić” iz Mrkonjić Grada i ANI “Jovan Dučić” iz Trebinja.

Umjetnički rukovodilac KUD- a “Petar Kočić” Ivana Popović navela je da zbog pandemije nisu radili do septembra, te da su na ovom koncertu napravili presjek rada za poslednja tri mjeseca, dakle od septembra pa do danas, predstavljajući više koreografija. U nastavku poslušajte izjavu

Umjetnički rukovodilac KUD-a “Nikola Kokošar” Jovana Antić istakla je da im je predstavljalo čast i zadovoljstvo biti gosti u Mrkonjić Gradu, ali i  da joj je drago što se nakon dužeg vremena organizuju koncerti.

Predrag Ninković, član ANI “Jovan Dučić” iz Trebinja naglasio je da njihov Ansambl predstavlja hercegovački kraj kao prvo po specifičnoj nošnji, koja je nekad bila jedna od najljepših u bivšoj Jugoslaviji,   ali i po  posebnoj, nesvakidašnjoj koreografiji koju izvode na nastupima. U nastavku poslušajte izjavu

Na godišnjem goncertu KUD-a prisustvovao je i predsjednik Skupštine opštine Mrkonjić Grad Stevica Eremija.