Mrkonjić Grad: Održan godišnji koncert KUD „Petar I Karađorđević Mrkonjić“

with Nema komentara

Kulturno-umjetničko društvo KUD “Petar I Karađorđević Mrkonjić” iz MrkonjićGrada, održalo je u petak, 2. februara 2024. godine godišnji koncert povodom Dana opštine i 34 godine postojanja. Koncertu je prisustvovala ministar prosvjete i kulture u Vladi Republike Srpske Željka Stojičić.

Čestitajući KUD “Petar I Karađorđević Mrkonjić” 34 godine postojanja, u obraćanju prisutnima, Stojčićeva je između ostalog  istakla da svijet ostaje na mladima.

“Svijet ostaje na našoj djeci, na mladima, i time smo poslali poruku iz Mrkonjić Grada, povodom Dana opštine, a to je dan kada je Mrkonjić vraćen u okrilje Republike Srpske”, poručila je Stojčićeva u obraćanju prisutnima.

Koncertu su pored ministra prosvjete i kulture u Vladi Republike Srpske Željke Stojičić, prisustvovali načelnik opštine Mrkonjić Grad dr Dragan Vođević, predstavnici opštinske uprave, te brojni gosti i prijatelji ovog KUD-a.

Mrkonjićkoj publici osim domaćina, predstavili su se i članovi Ansambla narodnih igara i pjesama “Nikola Kokošar” iz Šipova, KUD “Naša mladost” iz Ključa, KUD “Vrelo” iz Šipova, KUD “Mira Lukač“ iz Drvara, KUD “Grmeč“ iz Drinića i KUD “Petar Kočić” iz Mrkonjić Grada.