Mrkonjić Grad: Odigrana predstava ‘Na pučini’

with Nema komentara

U četvrtak, 15. oktobra  2020. godine u pozorišnoj sali Doma kulture u Mrkonjić Gradu glumci “Dis” pozorišta iz Banjaluke odigrali su predstavu “Na pučini” u okviru manifestacije 12. Dani pozorišta.

Komad je nastao u režiji Milana Bogdanovića i po tekstu Slavomira Mrožeka.

Glumac, Milan Bogdanović je rekao da se predstava originalno zove “Na pučini”, a u njihovoj adaptaciji se zove “Paradigma”. Tema predstave su ograničenja koja se danas nameću u okolini, društvu i politici. U nastavku poslušajte izjavu

Ognjen Bogdanović, glumac je pojasnio svoju ulogu u predstavi, gdje glumi lik Ita. U nastavku poslušajte izjavu

Paradigma je jedan svijet pun ograničenja i pun primitivnih ljudi i stvari. Na sceni pratimo tri lika koja dolaze do granica apsurda, naveo je Bogdanović.

Dani pozorišta u Mrkonjić Gradu počeli su u srijedu, 14. oktobra, premijerom predstave “Ostajte ovdje” Gradskog pozorišta Mrkonjić Grad, a biće izvedene i predstave “Čekaonica za bolje sutra” Dramskog studija “Daske” iz Laktaša i “TV žur/t/nal i pile i kokoš” Nezavisne scene NUBL-a.

Organizator festivala je Gradsko pozorište, a pokrovitelji Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i opština Mrkonjić Grad.