Mrkonjić Grad: Ključevi grada u rukama mališana Dječijeg vrtića

with Nema komentara

Načelnica opštine  Mrkonjić Grad  Divna Aničić upriličila je u ponedjeljak, 5. oktobra 2020. godine prijem  za mališane iz Dječijeg vrtića “Milja Đukanović“  povodom obilježavanja “Nedjelje djeteta”.

Mališani su razgovarali o dječijim pravima, a od načelnice su na čuvanje dobili  ključeve grada. Nakon prijema svi  zajedno  su na Trgu ispred Opštine pustili balone sa porukama o pravima djece.

Načelnica Divna Aničić s radošću je predala ključeve grada djevojčici Kalini, i prenijela je pozitivne utiske ističući da su mališani upoznali i odrasle sa njihovim pravima.  Ove godine “Nedjelja djeteta” skromnije je obilježena zbog pandemije virusa korona, tako da je na prijemu bilo samo nekoliko mališana. Načelnica je podsjetila da će ove sedmice organizovati sastanke i sa osnovcima i srednjoškolcima. U nastavku poslušajte izjavu

Direktorica vrtića Aleksandra Roljić istakla je  da svake godine obilježavaju “Nedjelju djeteta” prema unaprijed utvrđenom planu, ali da se mališani najviše raduju posjeti načelnice, jer im to mnogo znači. U nastavku poslušajte izjavu

Obilježavanje Međunarodne Nedjelje djeteta predstavlja način da se ukaže javnosti na potrebu i obavezu poštovanja djeteta i na zaštitu dječijih prava.