Mrkonjic Grad: četiri lica pozitivna na virus korona

with Nema komentara

Epidemiolog Doma zdravlja ”Dr Jovan Rašković” Mrkonjić Grad, dr Milena Lukić saopštila je da je u kućnoj izolaciji 70 lica,  dok je 281 lice izašlo iz izolacije i zdravstvenog nadzora.

Do sada četiri lica su pozitivna na infekciju novim korona virusom. Radi se o četiri osobe koje su srednje životne dobi, bez prothodnih hroničnih bolesti u njihovoj istoriji. Tri su muškarca i jedna žena. Tri osobe trenutno se nalaze u klinici za infektivne bolesti na liječenju, i imaju srednje tešku kliničku sliku po mišljenju dežurnog doktora. Jedno lice je dobrog opšteg zdravstvenog stanja, trenutno bez simptoma, i nalazi se u izolacionom centru u studentskom domu “Nikola Tesla”, navela je Lukićeva.
U nastavku poslušajte izvještaj

Lukićeva  je dodala da je situacija još pod kontrolom , ali je apelovala na građane da budu odgovorni, da smanje socijalne kontakte i pojačaju mjere opšte i lične higijene, te da se lica koja imaju simptome respiratorne infekcije jave na dostupne brojeve telefona zbog izolacije, i po potrebi radi testiranja.