Jezero: Svečano obilježen završetak radova na tri važna infrastrukturna projekta

with Nema komentara

U utorak, 24.12.2019. godine, opštinu Jezero posjetila je delegacija Vlade Republike Srpske predvođena Predsjednikom Vlade, gosppodinom Radovanom Viškovićem, kao i delegacija Ambasade Republike Srbije u Bosni i Hercegovini sa Ambasadorom, gospodinom Aleksandrom Đorđevićem. Povod ove posjete bio je završetak radova na tri važna infrastrukturna projekta u vrijednosti od jedan milion i sto hiljada konvertibilnih maraka.

Pored pomenutih zvanica, događaju prisustvovali su Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, gospodin Boris Pašalić, Konzul Republike Srbije, gospodin Vladimir Nikolić, Načelnik opštine Mrkonjić Grad, gospođa Divna Aničić, Načelnik opštine Šipovo, gospodin Milan Kovač i drugi predstavnici privrednog i kulturnog života Republike Srpske.

Svečano je otvoren novi most na rijeci Plivi pod nazivom Željeznički most. Vrijednost ove investicije je 620.000,00 KM, a izvori finansiranja su Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Jedinica za koordinaciju poljoprivrednih projekata, Vlada Republike Srpske i opština Jezero.
Drugi važan projekat koji je ovom prilikom svečano otvoren jeste Fiskulturna sala “Srbija”. Vrijednost investicije iznosi oko ‪440.000‬,00 KM, a izvori finansiranja su Vlada Republike Srbije i Opština Jezero.
Osmočlanoj porodici Grabež uručeni su ključevi od nove kuće. Stambeni objekat u vrijednosti od preko 50.000,00 KM izgrađen je pomoću sredstava Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica, opštine Jezero i drugih donatora koji su različitim donacijama doprinijeli izgradnji, uređenju i opremanju objekta.