Jajce: Bespovratna sredstva kao podsticaj zapošljavanja mladih

with Nema komentara

Potpisavanjem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava namijenjih podsticaju zapošljavanja mladih ukupne vrijednosti 80.000 KM dvanaest mladih Jajčana i Jajčanki pokreću vlastiti biznis.

Obrada proizvoda od lima, izrada tračnih i kružnih pila, izrada pločastog namještaja, rafting, biking i safari, građevinski obrt, uzgoj mliječnih krava i proizvodnja mlijeka, servis za održavanje vozila, agencija za prijevoz i selidbe, agencija za organizaciju svadbi i sahrana, uzgoj čeških romanovskih ovaca poslovne su ideje mladih Jajčana koje će biti realizovane u narednom periodu.
Ugovore sa korisnicima sredstava potpisao je Načelnik opštine Jajce, Edin Hozan i mladima koji ovim sredstvima započinju svoj prvi vlastiti biznis poželio mnogo sreće i uspjeha u radu.
Čestitam vam na odvažnosti da pokrenete vlastiti biznis u svom gradu i na taj način osigurate egzistenciju za svoju porodicu. Ovim projektom, koji realizujemo već šestu godinu, želja nam je da vam damo podršku. Prepoznali smo dobre ideje i podržali ih. Takođe, opština je tu da vam, kroz druge vidove podrške, koristeći vaše usluge ili otkupom vaših proizvoda, pomogne da se vaš biznis širi. Vaša velika zainteresovanost govori da je ovaj program interesantan, što je i nama signal da u narednim godinama planiramo povećanje granta ovih sredstava. Želim vam puno sreće i uspjeha u vašem radu, istakao je Načelnik Hozan.
U šest godina opština Jajce izdvojila je gotovo 500.000,00 KM i podržala 67 ideja za pokretanje biznisa mladih Jajčana i Jajčanki. Opština Jajce jedna je od rijetkih opština u BiH koja na ovaj način podstiče mlade da se odvaže i otpočnu vlastiti biznis.
Čestitamo mladim Jajčanima, a opština Jajce na ovaj način želi postaći mlade da ne napuštaju svoj grad i svoju zemlju. Bespovratna sredstva u vidu finansijske pomoći namijenjena su za pokretanje biznisa, a realizacija projekta podrazumjeva period od dvanaest mjeseci.
Za najbolje poslovne ideje mladih u 2021. godini opština Jajce izdvojila je 80.000 KM bespovratnih sredstava namijenjih poticaju zapošljavanja mladih, a dvanaest mladih pokrenuće vlastite biznise.