Dragan Vođević – razvoj ruralnog turizma jedan od prioriteta u opštini Mrkonjić Grad

with Nema komentara

Načelnik opštine Dragan Vođević potpisao je u prostorijama Agencije za privredni razvoj opštine Mrkonjić Grad u srijedu, 24. novembra 2021. godine sa četiri lica ugovore o dodjeli bespovratnih sredstva pružaocima turističkih usluga za proširenje i unapređenje turističke ponude u ruralnom području. Iznos podsticajnih sredstava po jednom korisniku iznosi maksimalno 3.000 KM, odnosno 30 odsto od ukupno uloženih sredstava.

Tom prilikom načelnik je istakao da je jedan od prioriteta u našem gradu  razvoj ruralnog turizma i da je opština u prošlosti izdvajala velika sredstva za razvoj seoskog turizma, te da će tako biti i u budućem periodu. Posebno je naglasio da će se licima sa kojima je potpisan ugovor, pomići da  izlađu na tržište, kao i da prošire svoje smještajne kapacitete. Načelnik je govorio i o poslovnoj zoni, odnosno pojasnio je da je dio sredstava izdvojen za kupovinu parcela u poslovnoj zoni. U nastavku poslušajte izjavu

Vlasnik  Etno sela “Dakić“ u Baraćima Marija Dakić, koja je dobila sredstva za nabavku namještaja,  istakla je da joj ova pomoć mnogo znači, te da  ima planove da proširi smještajni kapacitet. U nastavku poslušajte izjavu

Istog dana načelnik opštine Dragan Vođević potpisao je Rješenje za dodjelu olakšica preduzeću “Mrkonjić putevi“, a koje se odnosi na  povrat uplaćenih naknada za uređenje građevinskog zemljišta i rentu u iznosu od 50 odsto od visine uplaćenih naknada za izgradnju poslovnog objekta u poslovnoj zoni Podbrdo .

Ovogodišnji  Programom za podsticaj privrednog razvoja opštine Mrkonjić Grad u 2021. godini, Projekat “Podrška MSP i preduzetništvu za izgradnju poslovnih objekta ili nabavku osnovnih sredstava mašina i opreme“, izdvojena su sredstva za Poslovne subjekte koji investiraju u izgradnju objekata u okviru poslovnih zona “Podbrdo“ i “Kula Rudići“ u vidu povrata uplaćenih  naknada za uređenje građevinskog zemljišta i rentu u iznosu do 50% od visine svih uplaćenih naknada.

Na Javni poziv objavljen dana, 21. jula 2021. godine apliciralo je jedan poslovni subjekat koji je Komisija za implementaciju Programa za podsticaj privrednog razvoja jednoglasno odobrila.