BL – SAD: Nakon cipela Melaniji Tramp stižu i papuče iz “Beme”

with Nema komentara

Tehnički direktor banjalučke Tvornice obuće “Bema”, gospodin Marinko Umičević prije 4 godine je prvoj dami SAD-a, Melaniji Tramp poslao bijele i zlatne cipele za njezin dolazak u Bijelu kuću. Taj gest je cijeli svijet pozitivno prihvatio, a od Melanije je lično dobio zahvalnicu putem pošte.

Te cipele, a sada i papuče, predstavljaju gestu. Želim da ona osvrne pogled na ove naše krajeve i da se svi skupa okrenemo budućnosti. Bijela je boja mira, pa je i tu simbolika, a i Bijela kuća je njezin dom pa joj želim da i ostane ondje – rekao je Umičević, dodajući kako su papuče izrađene od teleće kože i presvučene bijelim lakom, a ukrasio ih je Zmijanjskim vezom sa zlatnim nitima. Riječ je o tradicionalnom vezu žena iz sela u kraju Zmijanje u Bosni i Hercegovini, a njime su ukrašavale odjeću i posteljinu.

Veličina je 39, a ukupna vrijednost papuča je oko sto eura, ali mislim da sve zajedno kao gesta ima puno veću emotivnu vrijednost, zaključuje gospodin Marinko.

Papuče za Melaniju su spremne, a poslaće joj ih krajem mjeseca, čim krene kampanja u SAD-u. Za Donalda nije pripremio ništa – Njemu ne šaljem ništa da ne shvati krivo, ako dobije papuče pa da ispadne da mislim da je papučar, našalio se Umičević.

Direktor Umičević dobitnik je priznanja za preduzetnika – 2006. godine, nagrade za menadžera godine (2011. god.), najmenadžera decenije 2014. godine, te Priznanja za životno djelo – 2015. godine.