U Mrkonjić Gradu održana promocija knjige i dokumentarnog filma „Dušu nisu ubili“

with Nema komentara

Povodom obilježavanja „100 godina od završetka I svjetskog rata“ u srijedu, 07.11.2018. godine u skupštinskoj sali opštine Mrkonjić Grad održana je promocija projekta ”Dušu nisu ubili” Mire Lolić Močević.

Projekat ”Dušu nisu ubili” udruženja „Srpsko-ruski Most“ sastoji se od istoimenog dokumentarnog filma i knjige svjedočenja, gdje po prvi put na jednom mjestu o stradanju srpskih civila u Bosni i Hercegovini u svim ratovima tokom XX vijeka govore očevi, stradalnici, potomci i iznosi se istoriografska građa.

Mira Lolić Močević navela je da je ovaj projekat rađen uz blagoslov njegove svetosti Patrijarha srpskog Irineja, koji je rekao da se radi o nacionalnom projektu od velikog značaja. Ove godine predstavljena su izdanja ove knjige na engleskom, njemačkom i ruskom jeziku. U nastavku poslušajte izjavu

Milica Grmaš – koreograf KUD „Petar I Karađorđević Mrkonjić“ tom prilikom je rekla da je cilj samog obilježavanja, da se na ovaj način prisjetimo stradanja srpskog naroda za vrijeme I svjetskog rata. U nastavku poslušajte izjavu

Organizator promocije je Kulturno – umjetničko društvo „Petar I Karađorđević Mrkonjić“ u saradnji sa KUD-om „Petar Kočić“, recitatorskom i dramskom sekcijom Gimnazije Mrkonjić Grad, horom „Mali princ“, kao i recitatorskom sekcijom OŠ „Ivan Goran Kovačić“ povodom obilježavanje „100 godina od završetka I svjetskog rata“ od 7. do 9. novembra 2018. godine.

Promociji su prisustvovali sveštenstvo i brojni građani.