PROGRAM 4. SAJAMA TURIZMA I EKO PROIZVODA – JAJCE 2017

with Nema komentara

JU „Agencija za kulturno – istorijsku i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala Jajca“ organizuje Sajam turizma i eko proizvoda (STEP), koji će se održati 23. i 24. maja 2017. u centru Grada, između Travničke i Banjalučke kapije. Sajam će otvoriti ministrica okoliša i turizma FBiH Edita Đapo.

Ovogodišnji STEP okuplja turističke agencije, hotelijere i udruženja koja mogu plasirati i obogatiti postojeću turističku ponudu kao što su planinarenje, ribarenje, rafting i drugo. Pored navedenih, na sajmu će učestvovati brojni proizvođači eko proizvoda iz Jajca, Mrkonjić Grada, Šipova, Jezera, Zenice, Travnika, Gračanice, Tešnja, Banja Luke, Čelinca, Bihaća, Doboja, Sarajeva i drugih gradova.
Nakon tri uspješna, ovogodišnji STEP je četvrti u nizu, koji su stanovnici Jajce odlično prihvatili, te postaje jedna od najpopularnijih manifestacija za stanovnike Jajca i regije. Od sajamskog sadržaja posebno izdvajamo okrugli stol na temu „Savremeni trendovi razvoja turizma s osvrtom na Jajce“.
Medijski sponzori su Hayat TV, BHRT, Radio Jajce, Jajce online. Generalni pokrovitelj sajma je Opština Jajce, a partner STEP-a je Opština Tomislavgrad.

Program 4. STEP-a

Utorak:
– U 11:00 sati Svečano otvaranje Sajma na platou Doma kulture
– U 11:45 sati Otvaranje turističke sezone u Jajcu 2017. godine i dodjela nagrada za najljepše uređen balkon/vrt
– U 12:00 sati Obilazak Sajma i kulturno-povijesne baštine Jajca
– U 14:30 sati Predstavljanje turističke web aplikacije „Jajce tourguide“
– U 15:00 sati Okrugli stol na temu „Savremeni trendovi razvoja turizma s osvrtom na Jajce“, gost prof.dr.Vesna Babić Hodović
– U 20:00 sati: Kulturno zabavni program
Srijeda:
– 14:00 sati Druženje sa izlagačima i dodjela zahvalnica
– 19:00 sati Okrugli stol na temu „Pčelarstvo na području općine Jajce“, gost prof.dr. Goran Mirjanić
 
Sajamski program se održava u centru grada i prostorijama Doma kulture u Jajcu.