Pripravnički staž za 40 mladih sa VSS

with Nema komentara

Načelnica opštine Divna Aničić u srijedu, 03.10.2018. godine upriličila je prijem za 40 pripravnika i 16 poslodavaca koji su po „Programu podrške zapošljavanju mladih sa VSS u statusu pripravnika u 2018. godini” i na osnovu Programa privrednog razvoja opštine Mrkonjić Grad stekli mogućnost da se osposobe za samostalan rad i polože pripravnički ispit.

Načelnica Divna Aničić tom prilikom istakla je da u ovoj godini u odnosu na broj lica sa visokom stručnom spremom koji se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje, ovim programima biće riješeno 50 odsto pripravnika sa naše opštine. U nastavku poslušajte izjavu

Prijemu pripravnika i poslodavaca je prisustvovao i direktor Filijale Zavoda za zapošljavanje u Banjaluci Mladen Vrećo, koji je istakao da je, u periodu od osnivanja Zavoda, ove godine odobren najveći iznos sredstava na godišnjem nivou za zapošljavanje mladih lica. U nastavku poslušajte izjavu

Diplomirani politikolog, Gorana Antić dobila je priliku da se osposobi za samostalan rad u struci u opštinskoj upravi Mrkonjić Grad i izrazila zadovostvo što je dobila mogućnost da uči i osposobljava se za dalji rad. U nastavku poslušajte izjavu..

Diplomirani inženjer poljoprivrede, Jovana Vučenović izrazila je zadovoljstvo što je dobila priliku da se osamostali za budući rad. U nastavku poslušajte izjavu..