Mrkonjić Grad: Prezentovan Elaborat video nadzora

with Nema komentara

U četvrtak, 11. aprila 2019. godine u skupštinskoj sali opštine prezentovan  je Elaborat video nadzora opštine Mrkonjić Grad , na kojem se radilo dvije godine i koji je izradilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, radnici Policijske uprave Mrkonjić Grad i službenici opštinske uprave.

Njime je definisano deset ključnih lokacija na kojima bi bile  postavljene nadzorne kamere, predstavljena je sva tehnička oprema, troškovi realizacije i održavanja, načini prenosa podataka sa određenih lokacija.

Kao osnovni ciljevi realizacije ovog projekta istaknuta je veća bezbjednost cjelokupnog stanovništva, veća bezbjednost učesnika u saobraćaju, te preventivni karakter, odnosno veći broj odustajanja od namjere činjenja krivičnih djela.

Načelnica opštine, Divna Aničić, zahvalila se svima koji su učestvovali u izradi Elaborata, i navela da bi se kroz ovih deset lokacija, pokrili svi ulazi i izlazi u opštinu, ali i  važne lokacije u samom centru opštine, koje su bitne za bezbjednost stanovništva i gdje se nalaze važni objekti. U nastavku poslušajte izjavu