Otvoreni deveti Dani pozorišta u Mrkonjić Gradu

with Nema komentara

U srijedu, 09.08.2017. godine načelnica opštine Mrkonjić Grad Divna Aničić otvorila je 9. Dane pozorišta u Mrkonjić Gradu. Na otvaranju je odigrana predstava “Osmi dan” DIS pozorišta mladih iz Banjaluke, a riječ je o melodrami za koju je napisao tekst i režirao je Novica Bogdanović.

Načelnica Divna Aničić se zahvalila Gradskom pozorištu na njihovom angažmanu  da se  i ove godine održe 9. Dani pozorišta u Mrkonjić Gradu. U nastavku poslušajte izjavu… 
 
Član mrkonjićkog Gradskog pozorišta Božana Marčeta kaže da su pripremili kvalitetne predstave za 9. Dane pozorišta, koji će trajati do 13. avgusta. U nastavku poslušajte izjavu
 
Govoreći o predstavi “Osmi dan” režiser predstave Novica Negovanović  je pojasnio da je “Osmi dan” svakodnevna priča, koja može da se vidi i doživi u bilo kojoj sredini. On je istakao da Mrkonjić Grad ima dobre glumce, sjajnu publiku, te da ovakvi festivali pokazuju koliko je pozorište potrebno. U nastavku poslušajte izjavu
 
Osim ove predstave, publika će narednih dana imati priliku da gleda i predstave “Đavolja posla” Fedre iz Bugojna, “186. stepenik” Studentskog pozorišta sa Pala, te “Malograđansku svadbu” Pozorišta “Stevan Sremac” iz Crvenke.
 
Peti dan, 13. avgusta, u čast pobjednika članovi Gradskog pozorišta Mrkonjić Grad odigraće predstavu “Kad telefon zazvoni”.
 
Publika će nakon svake predstave imati priliku da je ocijeni od jedan do pet, tako da sud o najboljoj predstavi donosi publika.
Organizator Festivala je Gradsko pozorište Mrkonjić Grad, a pokrovitelj opština. Manifestaciju su pomogli i mnogi drugi privredni subjekti.