Mrkonjić Grad: Završen festival dječijeg dramskog stvaralaštva

with Nema komentara

Smotrom predstava najuspješnijih dramskih sekcija osnovnih škola iz Republike Srpske zvršen je 10. Festival dječijeg dramskog stvaralaštva Srpske u Mrkonjić Gradu.

Direktor Festivala Dubravka Nikolić, rekla je novinarima da je kvalitet rada dramskih sekcija osnovnih škola iznenadio i stručni žiri i publiku, te da je žiri odlučio da ne bira najbolju predstavu već da ovaj Festival bude bude motivacioni za sve sekcije.

Riječ je o predstavama “Bijeg iz stvarnosti” učenika Prve osnovne škole iz Srebrenice, “Vremenska kapija” učenika Osnovne škole /OŠ/ “Ivan Goran Kovačić” iz Mrkonjić Grada, “Vaso Pikaso” učenika OŠ “Knez Ivo od Semberije” iz Bijeljine.

Odigrane su i predstave “Ježeva kućica” učenika OŠ “Sveti Sava” iz Banjaluke, “Trnoružica i hrabri vitez” učenika OŠ “Radoje Domanović” iz Osječana Gornjih, kod Doboja, “I djevojčice igraju fudbal” iz OŠ “Petar Kočić” iz Prijedora i “Kad bi meni dali jedan dan” iz OŠ “Sveti Sava” iz Kotor Varoši.

Učenici OŠ “Petar Petrović Njegoš” iz Istočnog Sarajeva nastupili su u revijalnom dijelu sa predstavom “Gospodža od nature”.

Nagrada za najboljeg glumca pripala je Marku Ristiću iz Bijeljine, a nagrada za glumački potencijal Vuku Vojvodiću iz Banjaluke, i Luki Mitroviću iz Srebrenice.

Nagradu za najbolju režiju dobila je osnovna škola iz Mrkonjić Grada, nagradu za pedagoško dramski odgoj škola iz Prijedora, a nagradu za kolektivnu igru škola iz Osječana Gornjih.

Nagradu za najbolji kostim dobila je osnovna škola iz Banjaluke, najbolju scenografiju i dramatizaciju teksta škola iz Kotor Varoši, dok je najbolju muziku imala škola iz Prijedora.

Za najbolju predstavu u kategoriji škole glume u okviru pozorišta proglašena je predstava “Tinejdžitis” pozorišta iz Prnjavora.

Pokrovitelji Festivala su Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i Ooština Mrkonjić Grad.

Direktor Festivala Dubravka Nikolić zahvalila je u Republičkom pedagoškom zavodu za pruženu podršku.