Mrkonjić Grad: Održan X sabor Kola srpskih sestara

with Nema komentara

U nedjelju, 26. maja 2019. godine Kolo srpskih sestara “Rođenje Presvete Bogorodice“ iz Mrkonjić Grada bilo je domaćin desetog jubilarnog Sabora Kola srpskih sestra, na kojem su učestvovale predstavnice 25 udruženja iz Republike Srpske, Federacije Bosne i Hercegovine i Brčko distrikta.

Sabor je počeo služenjem liturgije u Hramu Svetog Save, da bi nakon toga bili  položeni  vijenci na spomen-obilježje masovne grobnice na gradskom groblju.

Predsjednica Kola srpskih sestara “Rođenje Presvete Bogorodice“ iz Mrkonjić Grada, Biljana Eremija istakla je da je ovo veliki događaj za udruženje kao i za Mrkonjić Grad. Naš cilj je svakako zajednička saradnja svih kola, međusobna komunikacija, razmjena iskustava o radu. Akcenat se stavlja na pomoć ljudima slabijeg materijalnog stanja kao i socijalno ugroženim porodicama. Naše udruženje trenutno ima 35 aktivnih članica‘, istakla je Eremija.

Ljiljana Nešković, predsjednik Kola srpskih sestara “Velikomučenica Tekla“ sa Pala, istakla je da se rad ovog udruženja ogleda u očuvanju tradicije i običaja kao i pružanju pomoći onima koja je pomoć najpotrebnija.

 Osim radnog dijela Sabora, upriličen je i  kulturno-umjetnički program.