Mrkonjić Grad: Održan četvrti sastanak Savjeta za zapošljavanje

with Nema komentara

U utorak, 16. jula 2019. godine u prostorijama opštine održan je četvrti sastanak Savjeta za zapošljavanje opštine Mrkonjić Grad, na kojem su članovi definisali prioritete i ciljeve koji će dovesti do povećanja zaposlenosti u Mrkonjić Gradu.

Goran Todorović, direktor Agencija za privredni razvoj rekao je da su na sastanku  odredili prioritete i ciljeve koji treba da dovedu  do povećanja ili održavanja kontinuiteta zaposlenosti u Mrkonjić Gradu kao i programe i mjere koje će dovesti do realizacije tih ciljeva. U nastavku poslušajte izjavu

Putem podsticajnog Programa opštine Mrkonjić Grad i Zavoda za zapošljavanje, u 2018. godini utrošeno je ukupno 402.925,44 KM za zapošljavanje 76 lica, što pokazuje da je Akcioni plan realizovan 88,37%.

Zadaci Savjeta za zapošljavanje su  da inicira i koordinira proces izrade lokalne politike zapošljavanja, kreira akcioni plan zapošljavanja, učestvuje u izradi pojedinačnih operativnih planova (programa/projekata) u saglasnosti sa Akcionim planom zapošljavanja i Akcionim planovima zapošljavanja Vlade Republike Srpske, prati ostvarivanje akcionog plana i pojedinih projekata/programa za zapošljavanje.