Mrkonjić Grad: Obilježen Dan planete zemlje

with Nema komentara

Ekološka akcija pod nazivom “Čepom do lopte“, koja se povodom Dana planete Zemlje održava već drugu godinu, u ponedjeljak, 22. aprila 2019. godine okupila je veliki broj mališana na Trgu srpske vojske. Kao i prethodne godine, učesnici su imali obavezu sakupiti 200 PET čepova. Akcija je počela 1. aprila i u roku od četiri dana sakupljeno je preko 11 000 PET čepova, te na osnovu toga najaktivnijim učesnicima dodijeljeno je 60 lopti.

Mališane je pozdravio predsjednik Skupštine opštine Milenko Milekić, skrenuvši pažnju na to kako se briga o ekologiji i životnoj sredini uči od malih nogu.

Boro Boškić, direktor Kulturno-sportskog centra“ Petar Kočić“, rekao je da se ove godine uključilo dosta više društveno odgovornih kampanja, a da je cilj akcije da se ukaže na očuvanje životne sredine. U nastavku poslušajte izjavu

Svoj doprinos akciji, dali su i mališani Dječijeg vrtića “Milja Đukanović“, koji su kroz recitacije ukazali na važnost očuvanja životne sredine. Nakon dodijele lopti, predsjednik Skupštine opštine i mališani su posadili drvo Tisu kao simbol dugovječnosti.

Predstavnik firme “Euro Beta“, Momčilo Antonić izjavio je da ova akcija ima veliki značaj i da se nada da će se ovakve ekološke akcije pokrenuti i u drugim opštinama i gradovima širom Republike Srpske. Gospodin Antonić se zahvalio JU KSC ”Petar Kočić“ koja je bila inicijator ove akcije.

Akciju su podržali: Opština Mrkonjić Grad, Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost RS i društveno odgovorne kompanije (MG MIND, “Nova banka“, KP “Park“, “Tropic“,“Adriatic osiguranje“, “Vivia“ i “Euro Beta“).