Mrkonjić Grad: izabran najbolji sportista i sportski klub

with Nema komentara

U nedjelju, 03.02.2019. godine u sportskoj dvorani održan je program izbora najboljeg sportiste i sportskog kluba. Košarkaš “Mladosti” iz Mrkonjić Grada Đorđe Aleksić proglašen je za najboljeg sportistu u prošloj godini. Drugo mjesto pripalo je fudbaleru “Slobode” Siniši Lazendiću, a treće njegovom klupskom kolegi Peri Vučkoviću.

Titula najuspješnijeg sportskog kolektiva u 2018. godini pripala je Košarkaškom klubu “Mladost”, koji se već drugu deceniju takmiči u najjačoj ligi BiH i trostruki je osvajač Kupa Republike Srpske.

Najperspektivniji mladi sportisti su član Ženskog odbojkaškog kluba “Balkana MP” Gordana Višekruna i džudistkinja džudo kluba “Atos” Marija Tica, a u muškoj konkurenciji košarkaš “Mladosti” Željko Jovičić i član stonoteniskog kluba “Mimoza” Luka Mitrić.

Nagrade su posthumno dobili i istaknuti sportisti i sportski radnici Nikola Milašinović i Slobodan Obradović.

Načelnica opštine Divna Aničić čestitala je najboljima. “Opština Mrkonjić Grad izdvaja 3% iz budžeta za sport. Ne mogu reći da je mnogo, ali sa tim novcem postižemo mnogo. Drago mi je što održavamo ovu manifestaciju i što dodjeljujemo nagrade svima koji su zaslužni za razvoj sporta u našoj opštini”, istakla je Aničićeva.

Za izabrane sportiste obezbijeđene su diplome, pehari i novčane nagrade, a generalni pokrovitelj manifestacije bilo je preduzeće Hidroelektrane na Vrbasu.

Proglašenje najboljeg sportiste opštine Mrkonjić Grad je jedna u nizu manifestacija koje se organizuju u okviru obilježavanja Dana opštine, koji je ustanovljen kao znak sjećanja na 4. februar 1996. godine, kada su se poslije petomjesečnog izbjeglištva Mrkonjićani vratili u svoj grad.