Mrkonjić Grad: četvrta radionica u procesu revizije Strategije razvoja opštine Mrkonjić Grad

with Nema komentara

U petak, 1. marta 2019. godine u skupštinskoj sali opštine Mrkonjić Grad održana je četvrta radionica u sklopu procesa revizije Strategije razvoja naše opštine.

Grupnim radom i zajedničkim uvidom u pristigle projektne ideje, učesnici su se podsjetili na svrhu programiranja (projekata, mjera i programa) u funkciji sektorskog planiranja. Provjeravana je izvodljivost i mogućnosti finansiranja pristiglih prijedloga i ideja.

Iz lokalnog ekonomskog razvoja kojeg čine poljoprivreda, industrija, preduzetništvo i turizam, a za koji je rečeno da predstavlja motor Strategije, istaknuti su projekti iz oblasti samozapošljavanja, geografske oznake mrkonjićke šljivovice i izgradnje vidikovca u mjestu Dabrac. U oblasti industrije cilj je poboljšati uslove rada, ostvariti maksimalne efekte uz minimalne utroške, a turizam je istaknut kao veliki potencijal za razvoj opštine.

Najviše projekata se očekuje iz oblasti društvenog razvoja, a cilj je fokusirati se na ranjive grupe stanovništva te ostvariti bolje veze i saradnju sa dijasporom.

U narednom periodu od radnih grupa se očekuje završavanje i dopunjavanje  projekata.

Tomislav Todorović – načelnik Odjeljenja za privredu i finansije rekao je da je ovom prilikom održan jedan vrlo konstruktivan sastanak, gdje se prošlo kroz sve projektne prijedloge i ideje koji su do ovog momenta pristigli, a koji bi u narednom, petogodišnjem periodu mogli da se nađu u Strategiji razvoja opštine Mrkonjić Grad. U nastavku poslušajte izjavu