Jezero: Uspostavljen video – nadzor na području ove opštine

with Nema komentara

U srijedu, 19.02.2019. godine, radnoj posjeti opštini Jezero, Policijskoj Upravi Mrkonjić Grad, te Policijskoj Stanici Jezero, prisustvovao je Ministar unutrašnjih poslova, gospodin Dragan Lukač. Tema posjete jeste početak rada uspostavljenog video-nadzora na području opštine Jezero, s ciljem preventive u oblasti bezbjednosti.

Ministar Lukač sa načelnicom Jezera Snežanom Ružičić, ozvaničio je početak rada uspostavljenog video-nadzora na području ove lokalne zajednice.

Ovaj sistem, realizovan na osnovu Sporazuma o saradnji potpisanog između Ministarstva unutrašnjih poslova i Opštine Jezero, čini 17 kamera, četiri komunikaciona linka, video-snimač i radna stanica za praćenje i pregled snimaka, a projektovan je u skladu sa važećim zakonskim propisima i preporukama o uspostavljanju video-nadzora.

Lukač je rekao novinarima da je je opština kupila opremu, a predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova su je postavili i povezali u sistem.

Kamere nadgledaju lokalne, regionalne i magistralne puteve, kao i glavne objekte u opštini Јezero. To doprinosi preventivi u smislu bezbjednosti građana, a u Јezeru je već, zahvaljujući video-nadzoru, riješeno jedno krivično djelo, rekao je Lukač.

Načelnica ove opštine Snežana Ružičić, rekla je da je riječ o projektu vrijednom 22.000,00 KM, koji je Agencija za bezbjednost saobraćaja Srpske sufinansirala sa 9.850,00 KM.

Ovo je projekat od regionalnog značaja i riječ je o savremenom video-nadzoru, navela je Ružičićeva.

Radnom dijelu sastanka prisustvovali su: Ministar unutrašnjih poslova, gospodin Dragan Lukač, Načelnik Policijske uprave Mrkonjić Grad, gospodin Milan Milekić i Načelnica Opštine Jezero, gospođa Snežana Ružičić. 
Nakon radnog dijela sastanka, Ministar je posjetio Policijsku stanicu Jezero, te ozvaničio početak funkcionisanja sistema video-nadzora.