Film ”Balkanska međa” u Mrkonjić Gradu

with Nema komentara

Film “Balkanska međa“ u režiji Andreja Vologina biće prikazan 30. aprila u 20.00 časova u kino sali. Glavne uloge u filmu igraju: Anton Pampušni, Milena Radulović, Miloš Biković, Aleksandar Radoičić.

Riječ je o prvoj srpsko-ruskoj koprodukciji u istoriji kada je u pitanju cjelovečernji igrani film, od kada su Srbija i Rusija samostalne države.

Film je sniman i u Rusiji i u Srbiji gdje su glumci radili uz asistenciju prevodioca. Film je do sada odlično prihvaćen od strane publike u obje države i ljudi su prilikom svakog prikazivanja emotivno reagovali, a glumci su sa svake premijere na kojoj su prisustvovali ispraćeni ovacijama.

Radnja filma

U filmu se govori o NATO bombardovanju Srbije 1999. godine i terorističkim napadima na pokrajinu Kosovo od strane albanskih terorističkih grupa. Rusija učestvuje u rješavanju kosovskog sukoba, a aerodrom Slatina pada pod kontrolu Smuka – komandanta albanske terorističke grupe. Ruski izviđači Andrej Šatalov i Bek Ethoev, po uputstvima vojnog rukovodstva, dobijaju zadatak da sa malim odredom sprovedu smjelu operaciju zauzimanja aerodroma Slatina.