Dodik: 20 miliona maraka za zapošljavanje u nerazvijenim lokalnim zajednicama (Audio)

with Nema komentara

U četvrtak 20.04.2017. godine, opštine Jezero i Šipovo posjetio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i razgovarao sa načelnicima Snežanom Ružičić i Milanom Kovačem. Predsjednik je izjavio da bi institucije Srpske u narodnom periodu trebale da izdvoje 20 miliona maraka za zapošljavanje u nerazvijenim lokalnim zajednicama.

Ova informacija je bila plasirana javnosti prvi put prije mjesec dana, a predsjednik je potvrdio istu. Poslušajmo predsjednika u nastavku. Izjava;

Načelnik opštine Jezero Snežana Ružičić govori od kolikog je značaja podrška predsjednika Dodika za ovu opštinu.
Prenosimo vam riječi načelnice Ružičić. Izjava;
Na kraju načelnica je napomenula da će se u narednom periodu raditi na realizaciji infrastrukturnih projekata: “Za nas je značajno što sada imamo na raspolaganju ljekara i Stanicu policije. U narednom periodu ćemo raditi na izgradnji mosta, fiskulturne sale i ostalih značajnih projekata za našu opštinu”.
 
Da postoje uslovi za realizaciju privrednih i infrastrukturnih projekata i u opštini Šipovo, svjedoči načelnik Milan Kovač. Kovač je nakon sastanka sa predsjednikom istakao: “Na današnjem sastanku smo dogovorili realizaciju niza strateških projekata u oblasti realnog sektora i revitalizaciju privrednih subjekata, među kojima je i gipsara. Šipovo je opština koja raspolaže zalihama treseta, betonita, gipsa, šume i vode, odnosno potencijalima koji moraju biti iskorišteni na pravi način”.

Sastancima su  prisustvovali i ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Stevo Mirjanić i ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić.