BANJALUKA: POČINJE MEĐUNARODNI SAJAM NEKRETNINA I INVESTICIJA “EKSPO 2018”

with Nema komentara

Specijalizovani Međunarodni sajam nekretnina i investicija “Ekspo 2018”, čiji su glavni ciljevi privlačenje investicija i predstavljanje potencijalnih projekata, mogućnosti za ulaganje i kapaciteta građevinskog sektora, biće otvoren danas u Banjaluci.

Prema riječima organizatora sajma Predraga Tešića, očekuju da na sajmu bude više izlagača i posjetilaca u odnosu na prošlu godinu, te da, osim velikog broja domaćih, očekuju i izlagače iz Srbije i Hrvatske.
Tešić je dodao da su u dogovoru sa Ministarstvom trgovine i turizma Republike Srpske obezbijedili besplatne štandove za sve opštine i gradove koje žele da se pojave na sajmu.

U okviru sajma, biće organizovane i panel-diskusije o temama kao što su uspostavljanje katastra nepokretnosti, registar cijena nepokretnosti, e-katastar, energetska efikasnost objekata, industrijske i poslovne zone, javno-privatno partnerstvo, investicije u energetski sektor, poslovne zone, legalizacija nekretnina i arhitektura i turizam.

Jedan od učesnika panela ove godine biće opština Jezero, koja je na Međunarodnom sajmu nekretnina i investicija Banja Luka 2017. BLIRE dobila priznanje za najprivlačniju opštinu za investitore iz reda izrazito nerazvijenih jedinica lokalne samouprave Republike Srpske.

Sajam će trajati dva dana, a biće održan u prostorijama “Banjalučkog sajma”.

Partneri u organizaciji Sajma su Vlada Republike Srpske, Fond za zaštitu životne sredine i energetske efikasnosti Srpske i Područna Privredna komora Banjaluka.