Anketa „Godišnje istraživanje poljoprivrednih gazdinstava 2018. godine“

with Nema komentara

Republički zavod za statistiku Republike Srpske će u periodu od 1. do 15. decembra 2018. godine na teritoriji opštine Mrkonjić Grad, kao i na teritoriji cijele Republike Srpske, provesti anketu „Godišnje istraživanje poljoprivrednih gazdinstava“. Anketiranje će vršiti anketari koji će nositi akreditacije Republičkog zavoda za statistiku Republike Srpske.

Anketom će se prikupiti podaci o zasijanim površinama i ostvarenoj proizvodnji ratarskih kultura, povrća, voća i grožđa, planovima sjetve za narednu godinu, brojnom stanju stoke i stočnoj proizvodnji, klanju stoke na gazdinstvu, proizvodnji i upotrebi mlijeka na gazdinstvu, radnoj snazi, vrijednosti i površini kupljenog i zakupljenog poljoprivrednog zemljišta, sredstvima i uslugama korištenih u poljoprivrednoj proizvodnji u 2018. godini.

Prikupljeni podaci o porodičnim poljoprivrednim gazdinstvima su poverljivi i koristiće se isključivo za statističke svrhe u skladu sa Zakonom o statistici Republike Srpske („Službeni glasnik RS“, broj 85/03).